Get to know me

My photo
Petaling Jaya, Petaling Jaya, Malaysia
I'm very typical type :)

Monday, 2 September 2013

Amboi meriahnyee !!

Assalammualaikum , salam sejahtera korang2 sekalian :)
First of all still sempat aku nak ucap Selamat hari raya maaf zahir & batin kat sesiapa yg mengenali diri aku ni . Hoh ! lama tak update blog tetibe rasa mcm formal sgt la pulak kann ?? Okay2 tamo cite lelebih .. just nak ckp thanks yg teramat sgt pada yg sudi datang open house rumah kitorang semalam . As usual mmg every year kitorg akan jamu tetamu mkn kat rumah , sebab ni je masa utk kitorang jumpa balik kawan2 lama mahupun kawan2 baru . Everything so far going smooth Alhamdulillah ... Makanan pun byk yg habis sampai ada yg kena masuk dapur masak lagi . Penat tu biasa la , tapi feedback tu mmg berbaloi . Majoriti yg datang makan tu cakap sedap , yg diam tak bercakap tu tak tau la sedap ke tidak hehehe
ramai kan ? tak menang tangan dibuatnye :p
Open house kitorg this year tutup awal .. biasa pukul 2am still ada yg nak dtg , tapi tahun ni lain sikit .. siang2 hari dah start ramai . Maybe semua nak balik tido awal sebab esoknya isnin nak kerja lagi . Overall mmg ohsem habiss !! balik je semua org , mula la sesi potosut kitorang ni haa .. yelah , setahun sekali buat big event katekan ... 
selamat hari raya ! :*
Okay la , takat ni jela utk kali ni .. insyaallah next time write post lagi , Assalammualaikum !

Wednesday, 19 June 2013

Annoying Tahu ?!

Tak suka bila kita dah buat baik dengan seseorang , then sesenang orang sound kita macam kita ni kayu . Kau hengat kau sorang je ke reti marah ? Eishhh ! sabar jelah aku . Ni la yg orang duk cakap buat baik dibalas tuba . Hope beliau mampu mengubah sikap baran yang tahap dewa sangat tu . Very typical siot itu orang . Manusia yang pelik bin aneh sungguh .

Monday, 12 September 2011

Alhamdulillah ...

Hye ... Lama tak update stories kan ? sorry la .. aku sebok gila lately .. mana dengan open house nya , final exam lagi .. cerita pasal open house , alhamdulillah semua berjalan ngan lancar selancar-lancarnya .. Ramai gila yang datang majlis kitorang haritu .. makanan pun sampai kena masak lagi ... memang tak sangka la boleh jadi ramai camtu ... happening habiss !!! macam-macam kitorang masak , ada sate , spaghetti , fried macaroni , and popia fnger .. bila tengok pada menu takde lah banyak mana kan ? tapi cukup untuk dihidangkan kat semua yang datang walaupun terpaksa masak lagi ... hehehehehe ... majlis tu sepatutnya habis pukul 10:30pm .. tapi sebab ramai nau yang datang , terpaksa anjak masa sampai dekat pukul 1:00am .. gila tak gila lah kan ... Apepon thanks lah sudi datang ... terharu sehhh ... hehehe .. bila semua orang dah balik , semua tak larat nak kemas dah .. last-last membongkang sampai ke tengah hari .. dah settle open house , kena hadap kertas exam pulokk ! waduhhh ... pening otak aku ... first paper aku Environment Science & Services .. Alhamdulillah boleh jugak la aku buat walaupon tak prepare pape pon .. hehehehe ... esok ada lagi paper , Building Construction pulak ... ape la aku nak jawab . hahahahhaa .. bongok tol aku nie ! last paper will be on 19september lak ... subject furniture design .. lagi lah perit ! haishhh .. sabo jelahhh ... erm , la .. aku rase takat nie jela cerita aku ... sila-sila la tengok gambar yang aku post nie yee ...


Ada sate bhaiii .. rugi sape takde .. hehehe .. nie semua kitorang buat sendiri tau ..



Antara yang hadir .. :)

Midnight .. aku dah tukar uniform . hehehe .. tak tahan dah panasss ! 

P/s: Nak tengok lagi ??? haa .. jemput tengok kat pesbuk aku k .... babaiiiiii :D

Friday, 9 September 2011

Open House !! yeayy !!



Hoyeahh !! tomorrow ade open house kat rumah ! sangat seronok even penat sangat-sangat , tapi exciting habis ! Semua member aku baik lama sampai la member-member yang baru aku kenal , semua aku jemput . hehehe ... Hope semua berjalan dengan lancar la .. Insyaallah .. Actually rindu kat dorang , lama kot tak jumpa ... haishh .. menu of the day was "jeng jeng jenggg !!" hahaha .. mana boleh bagitau kan ? kira tak surprise laa ... kena datang baru boleh tau menu apa yg ada ... okay laa .. nak sambung buat kerja rumah ... bubbuyy :D
SELAMAT HARI RAYA 2011 !!

Tuesday, 23 August 2011

Rashes Tiba-tiba ..

Arrghhh !! gatalnyeee ... !! buduh ! ape aku makan nie ? tibe-tibe jek nak gatal pe sume . ke aku ade langgar ulat bulu ?? or ulat bulu yg langgar aku ?? ahhh .. macam shit lah .. tergaru sane , tergaru sini .. dah macam beruk dah . nasib la kena kat umah . kalau kat luar ?? tak ke malu sume orang pandang . Tapi nasib lah dah reda sikit .. Thanks la Muai sebab sudi bacakan Al-Fatihah 7x kat air suam untuk aku minum .. Alhamdulillah ... dah tak gatal dah . tapi kenape boleh gatal ?? ape puncanya ??? Dilema tak masal .. huhuhu ... tu jek nak cakap , by the way , tak de post EMO dah .. aku dah bosan post natang haram jadah tu sume .. buat sakit hati adalah .. kan kan kan ?? so from now onward , aku tak emosi-emosi lagi dah pasal "Dia" . biar jela dia ngan hidup dia yg kononnye setia nau kat aku nie .. semoga kau bahagia la eh ngan kau punya ex-Gf tu .. aku jealous ??? hahhh !! memang la untuk pertama kalinya .. tapi lepas pikir punye pikir , terus sakit hati .. sebab kau senang sangat carik pengganti aku . Ape pon tak bole kau nie ! huh ! ah sudahlah .. ape pon kau still kawan aku yg seronok di ajak berdebat . Friend forever yaww ! baibai - :p

Jangan nak EEEEEE ! sangat la kan .. ni bukan pic aku ... rekaan semata-mata .. 

Hah ! ni ke menatang yg menjadik punce ??? tapi .. tak mungkin ....


Nie yg aku makan sebelum aku gatal-gatal and tergaru-garu macam beruk . nie ke punce ?  Haishhh

Tuesday, 2 August 2011

Siapa awak dalam mimpi saya ?

Bingung .... sape dy dalam mimpi aku ? Malam tadi lepas sahur , aku tido then termimpi someone yg aku sendiri tak tau sape .. dalam mimpi tu aku kat umah parents aku tengah sebok nak hidang makanan untuk berbuka puasa .. time tu ramai gila orang kat dapur umah aku , crowded gila .. then ade sorang lelaki nie rambut pacak2 pakai T-shirt putih with jeans plok aku dari blakang mcm rindu sgt kat aku then kiss pipi aku 2kali pastu lari .. punye la terkejut , aku pon kejar la dia .. tapi tibe2 dia hilang .. aku langsung tak kenal sape dia cuz muka dia bercahaya .. silau sesangat dah macam pasang spotlight kat muke dah .. hehehe .. bila dlm mimpi tu dy hilang , aku tros tersentak and terjaga dari tido .. sampai skarang aku dok fikir , sape lelaki muke spotlight tu ... call parents aku , dorang bajet arwah abg aku .. naluri hati aku pun rasa macam dia . tapi sure ke dia ? if betul , happy nye aku ... tak penah seumur hidup rasa pelukan sorang abg yg betul2 darah daging aku .. miss you abang .. even tak penah jumpe , but i still missing you . Al-Fatihah to my beloved brother .. :'(